Smile
Terug naar hoofdmenu

Als HSE-manager weet je hoe belangrijk het is om (potentiële) risico’s in de werkomgeving goed in kaart te brengen, te voldoen aan wettelijke eisen en te werken aan verbeteringen zodat medewerkers iedere dag veilig kunnen werken.

Health, Safety & Environment management draagt zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Het gaat zowel om de veiligheid en gezondheid van medewerkers als om het produceren van producten of leveren van diensten volgens geldende milieuwetgeving en -normen als ISO 14001.

Inzicht in risico’s

Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving start met inzicht in de risico’s. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) is daarom een verplicht middel om de gezondheids- en veiligheidsrisico’s binnen een organisatie in kaart te brengen. Ook andere vormen van interne checks en registraties, zoals werkinspecties, kunnen verplicht zijn voor jouw organisatie als onderdeel van wettelijke verplichtingen of kwaliteitsnormen als ISO 14001, ISO 45001 en ISO 50001. Online software voor HSE-processen ondersteunt bij het registreren en vastleggen van RI&E’s, audits en inspecties en helpt tijd te besparen, zodat er ook voldoende aandacht is voor het continu verbeteren van beleid en maatregelen en het voorkomen van incidenten op de werkvloer.

Gedrag en bewustwording op de werkvloer

Als HSE-manager ligt jouw uitdaging niet enkel bij het creëren en uitvoeren van HSE-beleid, maar ook bij het zorgen voor draagvlak in de organisatie en op de werkvloer. Je wilt immers vanuit jouw passie en visie de medewerkers stimuleren om veilig te werken volgens de voorschriften en werkwijzen. Daar is een verandering in gedrag en bewustwording voor nodig. In de dagelijkse praktijk kan het een uitdaging zijn om daar voldoende aandacht aan te schenken, gezien onderzoek doen en beleid en maatregelen formuleren veel van je tijd in beslag nemen.

Grip op risico’s

Smile helpt professionals in Health, Safety & Environment meer grip op risico’s te krijgen met online software, zodat zij de verbinding met de werkvloer en vakgebieden kunnen maken. Onze HSE-oplossing helpt tijd te besparen en medewerkers op een positieve manier te betrekken, bijvoorbeeld met interne audits in de vorm van self-assessments. Zo kunnen HSE-managers de stap zetten naar structureel verbeteren in hun organisatie.

HSE-management met een Smile

Smile is er voor organisaties die te maken hebben met RI&E’s, audits en inspecties en willen voldoen aan de wettelijke verplichtingen en kwaliteitsnormen. HSE-managers krijgen met onze best practice tooling meer grip op risico’s en werken aan het mitigeren van HSE-risico’s.

Ontdek online software voor HSE

 

Meer grip dankzij ons kwalitatieve netwerk

Omdat wij onderdeel zijn van Kader, hét bureau voor Kwaliteitszorg, kunnen we je naast het leveren van onze software-oplossingen ook op allerlei andere vlakken ontzorgen: van advisering en certificering tot opleidingen.

Heb je advies nodig?

kader logo