Smile
Terug naar hoofdmenu

Software voor Governance, Risk & Compliance

Risicomanagement staat sterk in de belangstelling. Niet alleen wordt het ‘risicogestuurd denken’ expliciet genoemd in de ISO 9001:2015 kwaliteitsnorm, ook in andere vakgebieden wordt de nut en noodzaak van gedegen risicomanagement steeds duidelijker. 

Software voor Governance, Risk & Compliance

Integraal risicomanagement hoort thuis op de werkvloer

Bij de aanpak van risicomanagement in organisaties is vaak sprake van verzuiling: er is geen integrale aanpak en de werkvloer wordt niet of nauwelijks betrokken. Door risicomanagement te verbinden met de bewezen principes van Het Nieuwe Auditen wil Smile hier verandering in aanbrengen.

Zo brengt Smile risicomanagement terug naar waar het werkelijk om draait: het bieden van een organisatie breed inzicht in wat er mis kan gaan en het mobiliseren en enthousiasmeren van de werkvloer om dat te voorkomen. 

Vraag online adviessessie met demo aan

Visie op risicomanagement

Smile gelooft dat risicomanagement het allerbeste bijdraagt als het integraal wordt aangepakt. Een risicomanager die vanuit dit vertrekpunt werkt, gelooft in de kracht van de werkvloer en betrekt hen bij het proces van risicomanagement. Van het identificeren en analyseren van risico’s tot het doorvoeren van controls en van het borgen en auditen van deze controls tot het alert zijn op (nieuwe) signalen: door het integraal toepassen van risicomanagement wordt aan alles gedacht.

Slimme risicomanagement software

Om integraal risicomanagement in de praktijk te brengen biedt Smile slimme software die het risicomanagement proces eenvoudig maakt voor alle betrokkenen. De (mede door gebruikers ontwikkelde!) software bevat alle ingrediënten die nodig zijn om risico’s te identificeren en super snel om te vormen naar waardevolle en positieve verbetermaatregelen. Self-assessments staan hierbij centraal.

Unieke gebruikersclub voor verbeteraars

De kracht van integraal risicomanagement wordt verder versneld door de unieke gebruikersclub van Smile. In deze club staan risicomanagers, kwaliteitsmanagers, klachtenmanagers, veiligheidsmanagers, auditoren en andere ‘verbeteraars’ uit verschillende branches met elkaar in contact om kennis en inspiratie uit te wisselen. Zo werken we samen aan ons gezamenlijke doel: ‘Grip op risico’s, verbeteren met (een) Smile’.

Dus… wil jij ook dat risicomanagement in jouw organisatie echt tot bloei komt?
Sluit je dan aan bij Smile. Je bent van harte welkom!

Ontdek hier meer over de software voor integraal risicomanagement!