Smile
Terug naar hoofdmenu

De Kwaliteit & Veiligheid Suite is dé best practice tooling van Smile voor organisaties die te maken hebben met verschillende kwaliteitsnormen, controles en inspecties, zoals op het gebied van de fysieke of sociale veiligheid. Organisaties die vanuit verplichte registraties willen toewerken naar structurele verbetering en belang hechten aan het borgen van maatregelen en beleid op dit vlak. De Suite is geschikt voor alle sectoren en heeft een speciale uitvoering voor de Zorg.

De Kwaliteit & Veiligheid Suite is zeer geschikt als kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) of veiligheidsmanagementsysteem (VMS) en biedt alles wat jouw organisatie nodig heeft om risico’s op het gebied van kwaliteit en veiligheid aan te pakken. De Suite bevat de volgende combinatie van aanbevolen modules:

 

Risico’s en Maatregelen

Ontdek de kwaliteits- en veiligheidsrisico’s in je organisatie en leg bijbehorende maatregelen vast.

Audits & Afwijkingen

Voer periodieke audits, RI&E’s, checks en self-assessments eenvoudig online uit.

Klachten & (Aan)vragen

Borg de registratie en afhandeling van product- of service gerelateerde klachten en (aan)vragen.

(Bijna) Incidenten

Registreer, behandel en analyseer incidenten en voorkom deze in de toekomst.

Verbeterplannen

Leer van diverse signalen en zet de stap naar structureel verbeteren in je organisatie.

 

Vraag een gratis demo aan

Perfecte focus op kwaliteit en veiligheid

In de Kwaliteit & Veiligheid Suite bieden wij naast de basis modules Risico’s en Maatregelen, Audits & Afwijkingen, Klachten & (Aan)vragen, in het bijzonder de modules (Bijna) Incidenten en Verbeterplannen aan. In deze door ons aanbevolen combinatie heb je de optimale tooling in handen om de kwaliteit en veiligheid van jouw organisatie continu te borgen. De Kwaliteit & Veiligheid Suite is daarom uitermate geschikt als kwaliteits- of veiligheidsmanagementsysteem voor ieder type organisatie.

De beste standaard in continu verbeteren

Anders dan in standaard audit- of registratiesoftware kun je met onze Kwaliteit & Veiligheid Suite terugkerende incidenten, klachten en andere meldingen bundelen in een integraal verbeterplan, bijvoorbeeld om het organisatiebeleid aan te passen, om deze in de toekomst te voorkomen. Binnen de Kwaliteit & Veiligheid Suite kun je dus verbeterpunten uit andere bronnen verwerken om tot een integrale aanpak te komen. Dat maakt onze oplossing bij uitstek geschikt voor integraal en continu verbeteren, en houd jouw PDCA-cyclus overzichtelijk.

De voordelen van de Kwaliteit & Veiligheid Suite

Met de best practice Kwaliteit & Veiligheid Suite heb je een totaaloplossing in handen. Ontdek hier de pluspunten:

Eenvoudige registratie

Vragensets, meldingen van incidenten of bijvoorbeeld te nemen maatregelen, kunnen op een simpele manier worden vastgelegd. Daarna kunnen deze aan een medewerker worden gekoppeld, voorzien van een uiterste oplostermijn. Zo wordt het heel makkelijk om de toewijzing van eigenaarschap te regelen en organiseer je de betrokkenheid op individueel, afdelings- of organisatieniveau.

Taakgestuurde afhandeling

Omdat het toewijzen van akties zoals audits, self-assessments of verbeterplannen online gebeurt ben je ze nooit meer kwijt en is de voortgang van de losse en onderlinge acties in één oogopslag zichtbaar. Dit elimineert onnodige rompslomp omdat de workflow in de Suite je helpt om volledig overzicht op alle uitgezette acties te houden.

Resultaten borgen

Continu verbeteren is afhankelijk van het bewustzijn en de betrokkenheid van medewerkers. Met de Suite van Smile regel je het eigenaarschap van activiteiten met 1 druk op de knop. Op die manier wordt verbeteren iets waarbij iedereen in de organisatie dagelijks betrokken is. De PDCA-cyclus wordt in de Suite automatisch opgevolgd, waarbij het makkelijk is om op tijd bij te sturen en resultaten te evalueren.

Realtime analyse

De Suite voor Kwaliteit en Veiligheid is uitgerust met een interactief dashboard. Hiermee kun je op slimme manieren de uitgezette activiteiten in jouw organisatie ordenen, filteren, selecteren, in- of uitzoomen en nader onderzoeken en vergelijken. Zo zie je waar incidenten herhaaldelijk voortkomen of waar maatregelen haperen. Dat kan op elk gewenst moment. Hiermee heb je altijd actueel inzicht en kun je makkelijk rapportages delen.

Interesse?

Heb je interesse, of wil je weten of er een speciale oplossing is voor jouw sector of branche?
Smile is er voor iedereen. Ontdek dus snel wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vraag een gratis demo aan

De Suite voor Kwaliteit en Veiligheid is ook beschikbaar als speciale variant voor de zorg!

Smile biedt met de Kwaliteit & Veiligheid Suite voor de Zorg een QHSE -oplossing die je helpt te voldoen aan (zorgspecifieke) wet- en regelgeving en het borgen van alle maatregelen, VIM-meldingen, processen en activiteiten.

Ontdek de Kwaliteit & Veiligheid Suite voor de Zorg