Smile
Terug naar hoofdmenu

Software voor Risico's en Maatregelen

Risicomanagement staat sterk in de belangstelling. Niet alleen wordt het ‘risicogestuurd denken’ expliciet genoemd in de ISO 9001:2015 kwaliteitsnorm, ook in andere vakgebieden wordt de nut en noodzaak van gedegen risicomanagement steeds duidelijker.

Bij de aanpak van Governance, Risk & Compliance (GRC) in organisaties is echter nog vaak sprake van verzuiling: er is geen integrale aanpak en de werkvloer wordt niet of nauwelijks betrokken.

Wat kan je van Smile verwachten

Smile helpt je interne muren af te breken door de werkvloer bewust te maken van risico’s en inzicht te geven in wat er integraal beter kan. Via slimme functionaliteiten helpen we je tijd te besparen door terugkerende acties te automatiseren en de juiste informatie op het juiste moment aan de juiste gebruiker te presenteren. Privacy by design staat daarbij centraal. Via onze gebruikersgroepen dagen we jou uit tot het nemen van een kijkje over de muren van jouw eigen organisatie heen. Servicegerichtheid zit in ons bloed. Wij koesteren onze mensgerichte cultuur en zetten graag een stap extra om jou tevreden te stellen.

Vraag online adviessessie met demo aan

De slimme functionaliteiten van Smile's software

voor integraal risicomanagement op de werkvloer

Best practice werkwijze bij Het Nieuwe Risicomanagement

Smile gelooft in een integrale aanpak voor risicomanagement waarbij de werkvloer zo veel mogelijk betrokken wordt.

Identificatie van risico’s wordt door management en/of staf uitgevoerd. Analyse wordt op afdelingsniveau en dus op de werkvloer geregeld. De methodiek risico pokeren speelt daarbij een grote rol. Bij afdeling-overschrijdende zaken nemen veiligheids- of kwaliteitsfunctionarissen deze taken op zich.

Op basis van prioriteit worden risico’s beheerst door het in kaart brengen van oorzaken en gevolgen en het doorvoeren van preventieve en herstellende maatregelen. Het eigenaarschap van maatregelen wordt op een zo laag mogelijk niveau neergelegd en via self-assessments wordt regelmatig gecheckt of maatregelen nog voldoen Op die manier wordt risicomanagement een vast onderdeel van het takenpakket, waarbij iedereen in de organisatie elke dag betrokken is.

Het management heeft op elk gewenst moment inzicht in de voortgang en status van de belangrijkste risico’s en bijbehorende maatregelen en kan indien nodig eenvoudig bijsturen.

Benieuwd naar de visie achter deze aanpak? Kijk dan hier!

Vraag een online adviessessie met demo aan

Zet vandaag nog de eerste stap naar een doeltreffender risicomanagement proces om grip te krijgen op zaken die jouw organisatie bedreigen. Vul hieronder je gegevens in en vraag een online adviessessie met demo aan.

Oeps, niet alle velden zijn correct ingevuld. Controleer deze nogmaals.

Thema's