Smile
Terug naar hoofdmenu

Privacy & Informatiebeveiliging (IBP) goed inrichten is een hele klus. Om scholen hierbij te helpen heeft Smile in overleg met een grote groep gebruikers speciale tooling ontwikkeld. Deze tooling maakt het regelen van IBP een stuk eenvoudiger.

Waarom een tool?

√ Hele administratieve rompslomp bij elkaar te brengen in een overzichtelijk systeem
(verlaging werkdruk)

√ Automatisering en standaardisatie van processen en inhoud
(hierdoor collectieve aanpak / kennisdeling mogelijk)

√ Makkelijker up to date te houden

√ Eenvoudiger te ontsluiten naar alle gebruikers en betrokkenen

√ Sturing en rapportages m.b.v. overzichtelijk dashboard

√ Gebruikersvriendelijker dan Excel

√ Stimuleert automatisch de PDCA cyclus

De Privacy Suite voor VO en PO

De SaaS Privacy Suite VO/PO, die in samenwerking met Privacy op School is ontwikkeld, bevat alles dat nodig is om Privacy & Informatiebeveiliging goed te regelen.

De SaaS-oplossing wordt geleverd inclusief een voor-ingevuld dataregister, een module voor audits & afwijkingen, een module voor incidenten, een module voor verbeterplannen en FAQ-functionaliteit. Tevens werkt Smile met een actieve gebruikersgroep die de VO/PO-belangen waarborgt. Ontdek hoe jouw instelling kan deelnemen!

Vraag het informatiepakket VO/PO aan

De Privacy Suite voor MBO

De SaaS Privacy Suite MBO, die in samenwerking met ROC Nijmegen en een werkgroep vanuit Kennisnet is ontwikkeld, bevat alles dat nodig is om Privacy & Informatiebeveiliging goed te regelen.

De SaaS-oplossing wordt geleverd inclusief een voor-ingevuld dataregister, een module voor audits & afwijkingen, een module voor incidenten en een module voor verbeterplannen. Tevens werkt Smile met een actieve gebruikersgroep die de MBO-belangen waarborgt. Ontdek hoe jouw instelling kan deelnemen!

Vraag het informatiepakket MBO aan

De Privacy Suite voor HBO en WO

De SaaS Privacy Suite HBO/WO, die gehost wordt door SURF en gekoppeld is met de SURF-benchmark, bevat alles dat nodig is om Privacy & Informatiebeveiliging goed te regelen.

De SaaS-oplossing wordt geleverd inclusief een dataregister, een module voor risico’s & maatregelen, een module voor audits & afwijkingen, een module voor incidenten, een module voor klachten & (aan)vragen persoonsgegevens en een module voor verbeterplannen. Tevens werkt Smile met een actieve SURF-gebruikersgroep die de HBO/WO-belangen waarborgt. Ontdek hoe jouw instelling kan deelnemen!

Vraag het informatiepakket HBO/WO aan

Waarom kiezen voor Smile?

Logo SmileHet is de missie van Smile om onderwijsinstellingen via online hulpmiddelen ‘minder moeite en meer resultaat’ te bieden op het gebied van Privacy & Informatiebeveiliging (IBP).

Dankzij een actieve samenwerking met gespecialiseerde partners en de ‘voor en door gebruikers’-aanpak weet Smile hoe lastig het is om tijd en ruimte te maken om alle IBP-zaken goed te regelen. Daardoor blijven onderwijsinstellingen vaak vastzitten in het ‘brandjes blussen’. De Privacy Suite van Smile zorgt ervoor dat de basis op een gemakkelijke manier op orde kan worden gebracht, zodat niet alleen voldaan wordt aan alle wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden, maar er ook ruimte komt voor continue verbetering.