Smile
Terug naar hoofdmenu

De functionaliteiten van de module Verwerkingsregister

AVG compliant zijn wordt een stuk makkelijker!

In de module Verwerkingsregister leg je alle voorkomende verwerkingen, grondslagen en bewaartermijnen vast, inclusief de bijbehorende systemen, leveranciers, verwerkersovereenkomsten en persoonsgegevens. Zo breng je met minder moeite de basisregistraties op orde én breng je het volledige applicatie- en datalandschap van jouw organisatie overzichtelijk in beeld. Hiermee kun je niet alleen voldoen aan de verplichtingen van de GDPR/AVG en standaarden als ISO 27001, maar kun je in combinatie met de andere modules van Smile ook werken aan continue verbetering van jouw privacy en informatiebeveiligingsbeleid.

Voldoen aan de meldplicht richting AP en betrokkenen

Geregistreerde verwerkingen zijn eenvoudig terug te vinden in een online dashboard met slimme zoek-, filter- en sorteermogelijkheden. Je kunt de de bijbehorende grondslagen en bewaartermijnen, inclusief bijbehorende systemen, leveranciers, verwerkersovereenkomst-en en persoonsgegevens er makkelijk bij vinden. Registraties van verwerkingen kunnen makkelijk gedeeld worden met een betrokkene die hier bijvoorbeeld om vraagt.

Privacy proof, i.c.m. de andere modules

Privacy en informatiebeveiliging goed regelen is een complex verhaal, door het enorme datalandschap waar organisaties mee te maken hebben. Een verwerkingsregister is de eerste stap naar een privacy-first beleid. Samen met de andere modules van Smile: Risico’s & Maatregelen, Audits & Afwijkingen, Klachten & (Aan)vragen, Privacy Incidenten en Verbeterplannen leg je de basis voor een transparant privacy- en informatiebeveiligingsbeleid. Dankzij heldere processen krijg je meer inzicht in kwetsbaarheden en terugkerende incidenten. Dankzij een pre-DPIA-checklist kun je toetsen of er een DPIA moet worden uitgevoerd. Samen winnen de modules aan kracht en heb je de meest complete oplossing voor Privacy & Informatiebeveiliging in Nederland tot je beschikking.

Wil je meer weten over deze Module?

Vraag een adviessessie aan!