Smile
Terug naar hoofdmenu

Het goed beheren van audits, klachten, incidenten en andere signalen is het meest effectief als je ze gebruikt als input voor structurele verbetering. De module Verbeterplannen helpt jou om feedback uit meldingen, audits en risicoanalyses om te zetten naar positieve verbeterslagen, zowel voor Kwaliteit & Veiligheid als Privacy & Informatiebeveiliging, oftewel het volledige spectrum van risicomanagement.

De functionaliteiten van de module Verbeterplannen

 

Til risicomanagement naar een hoger niveau met een integrale aanpak

Makkelijk registreren

Verbetervoorstellen kunnen op eenvoudige wijze worden geregistreerd. Vervolgens worden deze verbetervoorstellen aan een ‘eigenaar’ toegewezen en voorzien van een uiterste oplostermijn. Registratie en toewijzing van verbetervoorstellen wordt op afdelingsniveau en dus op de werkvloer geregeld. Ook kunnen afdelingsoverschrijdende verbeterplannen opgepakt worden.

Taakgestuurd behandelen

Acties om tot een succesvolle verbetering te komen, kunnen individueel gedefinieerd worden, inclusief eigenaar en deadline. Deze actiepunten worden online vastgelegd – je bent ze dus nooit meer kwijt én de voortgang van de onderlinge acties is in één oogopslag zichtbaar. Deze module elimineert onnodige handelingen en e-mailverkeer omdat de workflow je helpt en ondersteunt bij je verbetertraject.

Resultaten borgen

Het eigenaarschap wordt zo veel mogelijk bij de werkvloer neergelegd. Via de PDCA-methodiek worden zij aangestuurd om de juiste acties te ondernemen, de uitkomsten te evalueren en waar nodig bij te sturen. Op die manier wordt verbeterplanbeheer een vast onderdeel van het takenpakket, waarbij iedereen in de organisatie elke dag betrokken is en ben je er zeker van dat de resultaten ook worden geborgd.

Realtime analyseren

De voortgang van toegewezen verbetervoorstellen kan op elk gewenst moment via een overzichtelijke statuslijst en online dashboard worden gemonitord. Het management heeft op elk gewenst moment inzicht in de voortgang en verbeterresultaten en kan indien nodig eenvoudig bijsturen.

De perfecte softwareoplossing om de stap te maken van brandjes blussen naar structureel verbeteren

Of je nou werkzaam bent op het gebied van Kwaliteit & Veiligheid of Privacy & Informatiebeveiliging: deze module (i.c.m. de andere modules) helpt jouw organisatie om  daadwerkelijk de stap naar verbeteren te maken. Zo heb je niet alleen grip, maar bespaar je straks ook nog heel veel tijd omdat je problemen structureel en integraal oplost.

Wil je meer weten over deze Module?

Vraag een adviessessie aan!