Smile
Terug naar hoofdmenu

Onze online software maakt auditen en het behandelen van afwijkingen makkelijker, omdat:

✔ Vragenlijsten tijdens de audit en self-assessments direct online worden ingevuld;

✔ Je vooraf kunt inzien welke thema’s er in de aankomende audit van toepassing zijn;

✔ Je de status van afwijkingen te allen tijde online kunt bewaken;

✔ Audit rapporten met één druk op de knop worden gegenereerd.

De functionaliteiten van de module Audits & Afwijkingen

 

De module Audits & Afwijkingen ondersteunt de audit- en controleprocessen, o.a. rondom het voorbereiden, uitvoeren, rapporteren en analyseren van elk type audit inclusief self-assessments.

Makkelijk audits voorbereiden

Je begint met het opstellen van een audit aan de hand van de geldende kwaliteitsnormen en wet- en regelgeving. Vanuit verschillende normen en checks kun je een audit of self-assessment afstemmen op jouw situatie zoals op een specifieke functie, rol of systeem. Er zijn al heel veel standaard templates waaruit je kunt kiezen. Voor gecertificeerde organisaties leveren we de bijbehorende standaarden automatisch mee met onze software.

Slim online uitvoeren

In een template geef je vooraf aan of een antwoord een afwijking is en dus actie behoeft. Tijdens het uitvoeren van een online audit worden de afwijkende antwoorden automatisch omgezet in taken met een eigenaar, deadline én automatische e-mail signalering. Zo heb je continu inzicht in de afwijkingen en hoef je hier zelf niet meer achter aan te jagen. De module is ook geschikt voor het uitzetten van self-assessments t.b.v. meer bewustwording op de werkvloer.

Realtime analyseren

Je hebt zowel tijdens als na een online audit inzicht in de resultaten. Deze kun je inzien via de interactieve dashboards van Smile. Resultaten kunnen ook naar Word, Excel of PDF geëxporteerd worden. Ook de totale audithistorie is beschikbaar voor analyses, bijvoorbeeld om je eerdere auditresultaten te vergelijken met recente resultaten.

Transparant verbeteren i.c.m. de Module Verbeterplannen

Doordat je het auditproces goed volgt, krijg je meer inzicht in bedrijfsbrede afwijkingen. Deze frequente afwijkingen kun je groeperen naar een structureel verbeterplan, om verbeterpunten aan te pakken voor bijvoorbeeld een aanpassing in je beleid. Dit helpt je bij je PDCA-cyclus. Voor een integrale aanpak kunnen ook verbeterpunten uit andere bronnen dan Audits & Afwijkingen worden verwerkt.

Perfecte softwareoplossing voor Kwaliteit & Veiligheid en Privacy & Informatiebeveiliging

Met de module Audits & Afwijkingen heb je alles in huis voor de digitale transformatie van jouw auditprocessen. Alle binnen jouw organisatie voorkomende audits en checks op het gebied van Kwaliteit & Veiligheid, zoals ISO 9001, HACCP en R&IE kunnen met deze module digitaal verwerkt worden. Dat geldt ook voor de bekende standaarden en kwaliteitsnormen voor Privacy & Informatiebeveiliging zoals ISO27001, NEN7510 en de DPIA NOREA en/of Rijksoverheid.

Wil je meer weten over deze Module?

Vraag een adviessessie aan!

 

De module Audits & Afwijkingen ondersteunt de transitie van ‘traditionele audits’ naar ‘online self-assessments’. Dit levert jou de volgende voordelen op:

✔ Zonder moeite kun je een veel grotere doelgroep bereiken

✔ De opvolging en uitkomsten van self-assessments kun je volledig online bewaken

✔ Dankzij handige sjablonen zorg je voor geïntegreerde e-mail communicatie

✔ Terugkerende audits en self-assessments kun je automatisch uitzetten en inplannen