Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Voor onze productontwikkeling en voor de implementatie van onze tools gebruiken we de scrum-methode. Wat houdt dat in? Bij het bouwen en implementeren van ICT-oplossingen wordt door veel bedrijven nog uitgegaan van de zogenaamde watervalmethode. Jij geeft opdracht tot het bouwen en/of implementeren van een applicatie en een aantal weken later krijg je een volledig product opgeleverd. Dat eindproduct sluit vaak niet meer aan bij jouw behoeften. Hartstikke onlogisch dus. Geen bedrijf is hetzelfde of blijft hetzelfde, waarom zou software-implementatie dan statisch zijn? Om te zorgen dat de gewenste software altijd up-to-date is en aansluit bij de wensen van de organisatie, gebruikt Smile de methode Scrum.

Geen bedrijf is hetzelfde of blijft hetzelfde, waarom zou software inrichting dan statisch zijn?

Deze ontwikkel- en implementatiemethode levert werkbare software in korte cycli. Dus iedere drie weken leveren de Scrum teams software op die meteen inzetbaar is. Daarbij wordt steeds goed teruggekeken naar het proces en vooruit gekeken om te zien of eventuele veranderingen of aanpassingen nodig zijn die belangrijk zijn voor het verdere traject. Zo is jouw organisatie verzekerd van passende software en levert Smile altijd relevante producten.

Scrumschema Smile

Vergelijk het met de schilder die jouw huis komt schilderen. Als hij zegt vier weken bezig te zijn, vertrek je niet voor een maand naar de zon om bij thuiskomst de verkeerde kleur, ongeverfde kozijnen en restjes schilderstape te vinden. Is hij bij jou in huis dan zorgt je, vaak onbewust, voor een aantal toetsmomenten. Bij de koffie bekijk je de kleur eens goed. Tijdens de lunch worden de kozijnen gecheckt. En voor hij zijn biezen pakt, loop je alles nog een keer goed na. Waarom gebeurt dit niet bij zoiets cruciaals als ICT-systemen?

Nauwe samenwerking

Met Scrum kunnen we garanderen dat er stapsgewijs (delen van) werkbare software worden opgeleverd. Door de nauwe samenwerking tussen het scrumteam van Smile en het projectteam in jouw organisatie is snel te zien waar zaken aangepast moeten worden.

Om jou te kunnen laten profiteren van de ruim ervaring die Smile in andere organisatie heeft opgedaan werkt Smile bij de implementatie met een aantal handige best practice templates. Het scrumteam van Smile past de template(s) van jouw keuze zo aan dat de specifieke wensen en eisen van jouw organisatie voldaan wordt. Door goed te luisteren naar de feedback van jouw organisatie op de best practice template en deze te vertalen naar concrete aanpassingen zorgen we samen voor een goede uitkomst.