Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

De laatste dagen van het jaar beginnen we langzaam af te tellen. Een mooi moment om eens stil te staan bij het afgelopen jaar en te kijken naar de toekomstige ambities.  

2020, een jaar dat geschiedenis schrijft…

Een jaar vol mooie ontwikkelingen, ons 25 jarig jubileum en ook uitdagingen ligt bijna achter ons.

Een jaar waarin de COVID-19 pandemie een groot beroep deed op onze flexibiliteit. Gelukkig konden wij als softwareonderneming voor grip op risico’s eenvoudig inspringen op deze verandering. De eerste intelligente lockdown leidde tot het innovatieve idee om andere organisaties belangeloos te helpen met een toolkit, de Corona Tool, vol tips om deze verandering goed de baas te kunnen. Vele organisaties hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt. Aan het werken volgens het ‘nieuwe normaal’ zijn wij inmiddels gewend. Gelukkig kunnen wij onze service met een glimlach ook goed vanuit huis leveren!

De hercertificering voor ISO 27001 en de certificering voor ISO 9001 en NEN 7510 behoorden tot één van de doelstellingen van dit jaar. Een online audit in onze eigen Kwaliteit & Veiligheid Suite loodste ons feilloos door alle normen heen – practice what you preach! Met een clean sheet hebben wij de drie certificaten met trots in ontvangst mogen nemen.

Een 25-jarig jubileum is iets heel bijzonders waar we uitgebreid bij stil hebben gestaan. Met diverse blogs en zelfs een eigen online jubileummagazine blikten we terug op 25 jaar Smile. Als oer-Hollands bedrijf met een mensgerichte cultuur, oog voor de klant en duurzame kijk op de maatschappij zijn we altijd net een tikkeltje anders geweest dan andere IT-bedrijven en daar zijn we meer dan trots op! Het jubileum vierden we dit jaar met onze gebruikers, tijdens het eerste online Gebruikersevent.

Nog iets bijzonders is dat Smile sinds de 2e helft van dit jaar onderdeel uitmaakt van Kader, hét bureau voor kwaliteitszorg. Als toevoeging aan de advisering, opleiding en begeleiding die Kader aan haar opdrachtgevers biedt, levert Smile een bijdrage aan de digitalisering en monitoring van de processen die binnen risicomanagement, Kwaliteit & Veiligheid en Privacy & Informatiebeveiliging van belang zijn. De diepgaande vakkennis die bij Kader aanwezig is, zetten we in om het Smile platform nog verder te optimaliseren. Zo zorgen we dat we ook de komende 25 jaar onze klanten met minder moeite meer grip op risico’s hebben.

Wij zijn ontzettend dankbaar dat onze klanten ook in dit crisisjaar blijven vertrouwen op de toegevoegde waarde die het Smile platform en service te bieden hebben. Ook zijn wij trots op de nieuwe klanten die ons in deze bijzondere tijd hebben gevonden en hiermee laten zien hoe belangrijk het is om je ook in deze tijd door te blijven ontwikkelen en de stap te zetten van brandjes blussen naar structureel verbeteren.

Laat het jaar 2021 vol mooie nieuwe kansen maar beginnen….

Het plan voor 2021 ligt al klaar en wij zijn er helemaal klaar voor om 2021 weer mooie nieuwe dingen te gaan ontwikkelen.

Optimalisaties binnen de Kwaliteit & Veiligheid en Privacy & Informatiebeveiliging Suites

Dankzij alle mooie feedback die wij van onze Suite klanten krijgen en door de praktijkkennis die Kader met ons deelt, staan er weer mooie optimalisaties op het programma voor de modules binnen onze Suites. Een voorbeeld hiervan is dat de bibliotheekfunctie, waarmee je eenvoudig gegevens uit onze standaard aanwezige databank (zoals systemen en leveranciers) kunt importeren, binnenkort verder wordt uitgebreid met mogelijkheden en content.

Roadmap 3.x

Voor de nieuwste productlijn, de 3.x, gaan we door met het moderniseren van de basis. In versie 3.4, die in het begin van het nieuwe jaar uitgebracht zal gaan worden, hebben we hele mooie stappen gezet met het vernieuwen van de look-and-feel. Door de volledige overstap naar Material Design wordt de gebruiksvriendelijkheid nog verder verbeterd en de herkenbaarheid vergroot. De omzetting naar een single page applicatie gaat ervoor zorgen voor snellere prestaties en een vloeiendere gebruikerservaring.

Ook staan er een paar mooie nieuwe componenten op de planning. In 2021 gaan we (verder) werken aan de kruistabel, de nieuwe interactieve vragenlijst module, de databoom en een walkthrough om nieuwe gebruikers op weg te helpen.

In de tweede helft van 2021 focussen we op meer gemak en inzichtelijkheid voor beheerders. Het doel is om de configuratieflow te versimpelen zodat applicatiebeheerders letterlijk sneller een applicatie of onderdelen in hun applicatie in elkaar kunnen klikken.

Naast grote wijzigingen gaan we uiteraard ook weer veel kleine optimalisaties doorvoeren. Denk hierbij aan het verbeteren van de application health meldingen, rightpane, microflow, veldgerelateerde configuratie, widgets, styling en nog veel meer!

Maatschappelijke bijdrage en groei

Ook in 2021 willen wij een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij via de digitale transformatie van risicomanagementprocessen binnen de thema’s Kwaliteit & Veiligheid en Privacy & Informatiebeveiliging met integraliteit als belangrijke factor.

Doordat steeds meer organisaties ons weten te vinden is het noodzakelijk dat wij in 2021 ook als organisatie meegroeien om alle wensen met een glimlach te kunnen blijven vervullen. De komende maanden gaan wij daarom ook nieuwe collega’s aantrekken die beschikken over de juiste competenties om onze vier beloftes waar te maken.

Wij kijken uit naar wat 2021 voor moois gaat brengen!