Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Smile is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het ontwikkelen van versie 2.4. De vernieuwingen binnen deze nieuwe versie van Het Smile Platform kunnen worden samengevat met de trefwoorden ‘veiligheid’, ‘gebruiksgemak’ en ‘fun’.

Veiligheid

In lijn met de doelstelling voor informatiebeveiliging en het behalen van het ISO-27001 certificaat, heeft Smile eind 2015 een ethical hacker ingehuurd die Het Smile Platform grondig heeft doorgelicht. Alle zaken die beter kunnen, zijn op deze manier zorgvuldig in kaart gebracht. De aanbevelingen zijn nu verwerkt in versie 2.4, wat betekent dat Het Smile Platform aan de allerlaatste inzichten voldoet op het gebied van veilige software.

Gebruiksgemak

Op het vlak van gebruiksgemak heeft Smile zich op verzoek van gebruikers vooral op de CockPIT gericht. Vanaf versie 2.4 is deze populaire module instelbaar als startpagina, zijn kleuren in widgets door de beheerder zelf in te stellen (bijvoorbeeld om er voor te zorgen dat iets dat goed is altijd groen wordt weergegeven en iets dat fout is altijd rood kleurt) en kun je een extra element als CockPIT-filter toevoegen. Nu kun je de CockPIT als geheel alleen op datum/periode filteren, straks kun je hier een bij jouw Smile-toepassing passende filter aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan een filter op afdeling of op klant(groep).

Ook is de look & feel opgefrist met een nieuw compacter lettertype en meer gebruik van wit en grijs als rustig contrast voor de door jou gekozen hoofd- en steunkleur conform de huisstijl van jouw organisatie.

Fun

Smile versie 2.4Binnen 2.4 introduceert Smile tot slot de functionaliteit ‘positive reinforcement‘ die gebruikers berichten stuurt met visuele ondersteuning. Zo is er een leuke animatie toegevoegd op het moment dat je een melding, taak, audit of ander item afsluit in Smile die bevestigt dat je als gebruiker ‘goed bezig’ bent. Zoals klanten dat van Smile gewend zijn, is de functionaliteit ‘positive reïnforcement’ instelbaar, je besluit dus zelf of je hem al dan niet wilt inschakelen. Standaard staat hij aan.

Releasedatum

De release van 2.4, die naast bovenstaande zaken ook nog andere verbeteringen bevat zoals een update naar de laatste Java-versie en een slimmere werking van de mailqueue, staat gepland voor september 2016. Klanten ontvangen zodra het zover is nader bericht.