Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Smile en Privacy op School werken al enige tijd nauw samen om met de SaaS Privacy Suite VO/PO schoolbesturen optimaal te ontzorgen en ondersteunen op het gebied van Informatiebeveiliging en privacy (IBP).

Naast de uitgebreide functionaliteit die Smile via de SaaS Privacy Suite aan VO/PO scholen aanbiedt, in de vorm van een online verwerkingsregister, een online auditmodule, een online incidentenmodule, een online FAQ-module én een interactieve cockpit die een volledig overzicht geeft over het applicatie- en datalandschap, wordt door Privacy op School de volgende inhoud aangeleverd:

Daarnaast bieden Smile en Privacy op School ook de volgende diensten aan zonder extra kosten, als onderdeel van het abonnement voor VO/PO scholen:

Tenslotte is het ook mogelijk om juridische vraagstukken voor te leggen via de servicedesk van Smile. De juridische experts van Privacy op School staan graag met raad en daad voor je klaar.

Security add-on

Als optie bieden Smile en Privacy op School in samenwerking met Securely nu ook een unieke geautomatiseerde security add on aan voor de detectie van digitale aanvallen op webapplicaties en het automatisch presenteren van aanvallen met een hoog risico als incidenten in de SaaS Privacy Suite van Smile.

Hoe de Securely add-on werkt op jouw smile applicatie

 

Werkwijze

Als je begint met de SaaS Privacy Suite VO/PO, kun je het gevulde verwerkingsregister bijwerken door de verwerkers te verwijderen die je als school niet gebruikt. Staat je verwerker er niet bij? Stuur dan een bericht naar de Servicedesk van Smile, met daarin de verwerkersovereenkomst van de verwerker die je zou willen toevoegen. Binnen 10 werkdagen wordt je overeenkomst beoordeeld en toegevoegd aan het verwerkingsregister. De verwerker is ook gelijk beschikbaar voor alle andere scholen die gebruik maken van de SaaS Privacy Suite VO/PO. Heb je andere vragen m.b.t. privacy? Stuur hiervoor ook een bericht naar de servicedesk van Smile, de experts van Privacy op School denken graag met je mee.

Over het gebruikerscollectief

Het gebruikerscollectief is bedoeld om de samenwerking tussen scholen op het gebied van IBP te bevorderen. Scholen hebben op dit vlak dezelfde vraagstukken. Door de krachten te bundelen, kunnen zaken beter en efficiënter geregeld worden en blijft er meer tijd en geld over voor het onderwijs. Het hergebruik maken van de vulling van het register en de beoordeelde verwerkersovereenkomsten tussen scholen is een goede eerste stap hierin. Met het collectief wordt nagedacht over vervolgstappen, zoals het uitvoeren van DPIA’s en het benchmarken van je IBP-volwassenheid als schoolorganisatie op basis van audits. Het een initiatief voor en met het onderwijs. Het collectief komt 2-3 keer bijeen per jaar, je bent van harte uitgenodigd!

 

Over Smile

Smile is een Nederlands softwarebedrijf. Net een beetje anders, met veel aandacht voor de factor mens en boordevol enthousiasme als het gaat om het helpen van klanten in o.a. Onderwijs met online software voor grip op risico’s. Smile’s homemade software voor Privacy & Informatiebeveiliging is innovatief, duurzaam én veilig. De bedrijfscultuur van Smile is gebaseerd op fatsoenlijk ondernemen vanuit de basiswaarde ‘je krijgt wat je geeft’. De vier beloften ‘integraal verbeteren’, ‘voor en door gebruikers’, ‘makkelijk en (AVG) veilig’ en ‘service met een glimlach’ beschrijven wat je als klant van Smile mag verwachten. En daar mag je Smile dus ook op aanspreken!

Over Privacy op School

Privacy op School bestaat uit een team van enthousiaste juristen en adviseurs die scholen willen helpen om te voldoen aan de AVG. Privacy op School is de grootste aanbieder op het gebied van FG-dienstverlening in het onderwijs. Dat komt omdat Privacy op School niet alleen passie heeft voor privacy, maar ook voor onderwijs. Vanuit die passie heeft Privacy op School een aanpak ontwikkeld voor scholen die werkt en ontzorgt.

Over Securely

Securely is een Nederlands softwarebedrijf die klanten weerbaarder maakt tegen cyberaanvallen. De online economie verlangt van bedrijven dat ze zelfs jouw meest vertrouwelijke gegevens via het web beschikbaar stellen. Die gegevens moeten goed beschermd worden, zodat alleen jij ze kan inzien. De Securely software werkt met artificiële intelligentie om volledig automatisch aanvallen te detecteren, ze af te stoppen en in de toekomst zelfs te voorkomen. Bij Securely klanten zijn jouw gegevens veilig en vertrouwd!

Meer weten over deze unieke oplossing voor jouw school?

Ontdek wat Smile, Privacy op School en Securely voor je kunnen betekenen!

Vraag direct een online demo aan!