Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

December is al weer flink gevorderd en de feestdagen staan voor de deur. Een goed moment om even terug te blikken op het huidige jaar en vooruit te kijken naar het volgende jaar.

Maar voordat we dat gaan doen maken we eerst van de gelegenheid gebruik om jullie hartelijk te danken voor de fijne samenwerking en alvast prettige feestdagen en een gezond en vruchtbaar nieuw jaar te wensen. Maak er wat moois van!

Terugblik op 2015

Dit jaar was voor Smile een succesvol jaar.

Het was het jaar van de release van versie 2.3, waarin de CockPIT volwassen is geworden.

Het jaar ook van een focus op veiligheid met een aantal interne audits (de RIE en ISO 27001) en het inhuren van een ethical hacker die Het Smile Platform binnenste buiten keerde en ons van nieuwe kennis voorzag over hoe we ons software-platform nòg veiliger kunnen maken.

Verder stond de module Audits & Controles volop in het licht. Steeds meer klanten zetten deze module in om in minder tijd meer te halen uit hun interne audits en controles. Niet zo gek dus dat Smile voor Audits & Controles het predikaat ‘de meest populaire toepassing van 2015’ krijgt. Aansluitend hierop heeft ook de Gebruikersclub Het Nieuwe Auditen zichzelf op de kaart gezet. Kennis delen staat hier centraal en dat we hier allemaal behoefte aan hebben en beter van worden, is maar weer gebleken.

Het was ook het jaar waarin de relaties met bestaande klanten verder zijn verdiept en we van hen het vertrouwen kregen om mooie nieuwe functionaliteiten te implementeren, in sommige gevallen zelfs voor toepassing tot ver buiten Nederland. En gelukkig ook weer een jaar waarin we een mooie club nieuwe klanten aan ons portfolio mochten toevoegen. Zoals het van Smile verwacht mag worden, vertegenwoordigen ook deze nieuwe klanten weer een flinke mix van branches. Van retail-organisaties tot groothandels en maakindustrie-bedrijven en van zorginstellingen tot bierverkopers en onderwijsinstellingen: ze weten allermaal de weg naar de software-oplossingen van Smile te vinden.

We zijn dankbaar dat we al deze prachtige bedrijven mogen helpen en zullen er alles aan blijven doen om de best mogelijke producten en diensten te blijven leveren.

Vooruitblik op 2016

Om die belofte waar te maken staat er voor volgend jaar weer heel wat op de planning. Alvast een kleine sneak preview:

Na de zomer zal versie 2.4 gereleased worden met de focus op onder andere:

Verder pakt Smile nog verder door op het thema veiligheid: in 2015 is de basis al gelegd, maar voor 2016 staat het ook daadwerkelijk behalen van het ISO-27001 certificaat op de agenda.

Daarnaast worden we door steeds meer klanten uitgedaagd om de combinatie van onze signalen module (voor klachten, incidenten en andere meldingen), onze audit module en onze verbeterplannen module te verrijken met mogelijkheden voor integraal risicomanagement. De eerste implementaties zijn reeds onder handen en de kennis die inmiddels is opgedaan zal in 2016 worden gedeeld met een grotere groep klanten. Dus: als het thema integraal risicomanagement in jouw organisatie speelt, hou dan de communicatie van Smile hierover in de gaten!

Tot slot pakken we door op het succes van de gebruikersclub Het Nieuwe Auditen door deze club onderdeel te laten zijn van een groter geheel: de Smile Gebruikersclub. Naast inspirerende kennissessies over Het Nieuwe Auditen komen dus ook andere onderwerpen aan bod. Zoals de workshop ‘Analyseren met Het Smile Platform’ die op 15 maart 2016 gepland staat. De overige sessies kun je vanaf eind januari hier vinden.

Smile staat dus ook in 2016 zeker niet stil. Tot volgend jaar allemaal!