Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Vrijwel ieder bedrijf heeft te maken met wet- en regelgeving. Er zijn vaak zelfs zoveel regels van toepassing dat het voor de mensen op de werkvloer onmogelijk is om te weten wat er precies van hen verwacht wordt. Toch is het in het kader van kwaliteit, risk en control wel van groot belang dat alle normen door iedereen in de organisatie worden nageleefd. Een flinke uitdaging!

Wat iemand niet weet, kan hij ook niet toepassen

Steeds meer bedrijven gebruiken de diepgaande kennis van kwaliteitsmanagers, riskmanagers en/of interne auditoren om de van toepassing zijnde normensets te vertalen naar simpele online vragensets die de werkvloer kan gebruiken in self-assessments. Zo stelt men zelfsturende afdelingen in staat steekproeven uit te voeren als onderdeel van het dagelijkse werk. Dit scheelt niet alleen tijd maar maakt ook dat op de werkvloer duidelijker wordt wat er van hen verwacht wordt. Deze kennis zorgt automatisch voor meer bewustwording met een positief effect op de verbeterinspanning. Wat iemand niet weet, kan hij immers ook niet toepassen. En precies dat maakt self-assessments tot zo’n krachtig hulpmiddel.

De methodiek van self-assessments succesvol inzetten

Dit klinkt mooi, maar hoe krijg je het in de praktijk voor elkaar? De volgende vijf stappen helpen jou op weg:

Wil je meer weten? Download dit stappenplan gratis! Vul jouw e-mail adres in en ontvang een unieke downloadlink in jouw mailbox.

Vul alle verplichte velden in