Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

We verzamelen met z’n allen steeds meer gebruikersnamen en wachtwoorden. Niet alleen voor e-mail en social media, maar ook voor alle services en diensten die we privé en voor werk gebruiken. Dan wordt er ook nog van je verwacht dat je overal een uniek en moeilijk te kraken wachtwoord voor gebruikt, met minstens één hoofdletter, kleine letter, cijfer en teken. Weet jij uit je hoofd overal je gebruikersnaam en wachtwoord van? Bijna 20% van de helpdesk tickets gaat over vergeten of verloren wachtwoorden! Dat is zonde, want die tijd kan support beter besteden aan het helpen van gebruikers.

Single Sign-On met SAML

Om makkelijker en sneller in te kunnen loggen biedt een SAML-koppeling uitkomst. Dit maakt Single Sign-On mogelijk, wat betekent dat je kan inloggen op een applicatie via bijvoorbeeld je Office 365 account. Je hoeft dan maar één combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord te onthouden voor meerdere tools en applicaties.

Two-factor authentication

Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor je organisatie. Je kan namelijk de two-factor authentication van je eigen organisatie (blijven) gebruiken. Zoals bijvoorbeeld Azure van Microsoft of – specifiek voor het Onderwijs – SURFconext.

Een SAML-koppeling voor jouw Smile applicatie?

We vertellen jou graag hoe dat werkt!

Vraag informatie aan

Veilig en makkelijk wachtwoordbeheer

Met een SAML-koppeling hoef je geen wachtwoorden meer lokaal op te slaan (AVG-proof) en voor de IT-beheerder is het makkelijker te beheren. Die hoeft namelijk maar één set met inloggegevens per gebruiker te beheren voor alle apps. Gaat een medewerker uit dienst? Dan hoeft er maar één set verwijderd te worden, in plaats van zeven of vijftien.

 

Kortom, een SAML-koppeling helpt gebruikers om snel en veilig in te loggen zonder veel wachtwoord-poespas en is efficiënter voor je organisatie vanwege de lagere beheerlasten. Daarnaast kan een SAML-koppeling je organisatie helpen met AVG-compliance en het voldoen aan eisen rondom kwaliteitsstandaarden zoals ISO27001 en NEN7510.