Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Het is weer volop zomer en je weet wat dat betekent… er komt een nieuwe release van Het Smile Platform aan! En niet zomaar eentje, maar een MAJOR release met hoofdletters: Smile stapt namelijk over van versie 2.6 naar versie 3.0! Dat betekent dat jou veel vernieuwing en diverse optimalisaties te wachten staan. En het zou zo maar kunnen zijn dat dit ook zaken zijn die jij zelf als verbetertips met ons hebt gedeeld!

Wat kun je zoal verwachten?

Wanneer is versie 3.0 beschikbaar?

Vanaf september is versie 3.0 als upgrade beschikbaar voor alle Enterprise klanten. De wijze van uitrol hangt af van de specifieke contractafspraken die daarover met jou zijn gemaakt, je wordt hierover in augustus verder geïnformeerd.

In oktober kunnen ook de gebruikers van de Smile SaaS Suite de nieuwe features uit de 3.0 software update gebruiken.

Hoe blijf jij op de hoogte?

Achter de schermen zijn we nog de laatste puntjes op de i aan het zetten om jou een mooie en stabiele nieuwe versie te kunnen leveren. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen m.b.t versie 3.0? Houd dan deze pagina in de gaten – we werken regelmatig de laatste ontwikkelingen bij en zullen screenshots delen van hoe de 3.0 eruit komt te zien. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief, waarin je automatisch op de hoogte wordt gehouden van de ontwikkelingen.

Persoonsgegevens blurren

Persoonsgegevens blurren

Smile 3.0 gaat persoonsgegevens die je niet mag zien blurren. Hoe dat werkt? Bij het instellen van rechtengroepen wordt bepaald of je wel of niet persoonsgegevens mag zien. Zo kun je makkelijk functiegroepen en personen uitsluiten van het inzien van persoonsgegevens als dit voor hun werkzaamheden niet noodzakelijk is. Dit is een extra stap in de bescherming tegen het ongeoorloofd inzien en lekken van persoonsgegevens. Als je geen rechten hebt om persoonsgegevens te zien, maar je vraagt wel gegevens op waar persoonsgegevens tussen zitten, gaat het systeem deze blurren. Zo kun je geen persoonsgegevens zien als je niet de benodigde rechten hebt. Zie het voorbeeld hiernaast.

Overzichtelijkere menustructuur

De menu’s in Smile 3.0 zijn simpeler en overzichtelijker. In de hoofdmenubalk zijn de verwijzingen naar de cockpit en processen verwijderd, die vind je voortaan in de linkermenukolom. Daarvoor in de plaats is een snelzoekfunctie toegevoegd (daarover later meer informatie).

Gebruiksvriendelijker

De belangrijkste aanpassingen? Alle menu-items staan in de linkermenukolom gesorteerd per type (analyse, processen) met uitklapmenu’s per item. De lettergroottes zijn verkleind en daardoor vriendelijker voor het oog. De nieuwe menustructuur is overzichtelijker én gebruiksvriendelijker.

Op sommige schermen krijg je rechts een menukolom te zien. Afhankelijk van je scherm kun je daar instellingen wijzigen, filters aanpassen of zoekopdrachten inzien.

Snelzoekfunctie

Snelzoekfunctie

Een veelgevraagde functionaliteit was de mogelijkheid om snel te kunnen zoeken. Met de snelzoekfunctie zoek je snel op onderwerpen binnen een bepaalde categorie. Wil checken of er iets over de NEN7510 norm is vastgelegd binnen audits? Dan selecteer je die optie na in typen van ‘NEN7510’ in het zoekveld.

Zoeken kan in Smile 3.0 snel en specifiek. Je hoeft niet door eindeloze zoekresultaten te scannen tot je gevonden hebt wat je zocht, maar specificeert snel en eenvoudig je zoekopdracht.