Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Smile 3.0 is nu beschikbaar! Dat betekent dat jou veel vernieuwing en diverse optimalisaties te wachten staan. En het zou zo maar kunnen zijn dat dit ook zaken zijn die jij zelf als verbetertips met ons hebt gedeeld!

Wat kun je zoal verwachten?

Wanneer is versie 3.0 beschikbaar?

Vanaf september is versie 3.0 als upgrade beschikbaar voor alle Enterprise klanten. De wijze van uitrol hangt af van de specifieke contractafspraken die daarover met jou zijn gemaakt. Wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact op met één van onze collega’s via 073 – 528 00 40.

Vanaf 9 oktober 2019 beschikken de gebruikers van de Smile SaaS Suite over de nieuwe features uit de 3.0 software update .

Persoonsgegevens blurren

Persoonsgegevens blurren

Smile 3.0 gaat persoonsgegevens die je niet mag zien blurren. Hoe dat werkt? Bij het instellen van rechtengroepen wordt bepaald of je wel of niet persoonsgegevens mag zien. Zo kun je makkelijk functiegroepen en personen uitsluiten van het inzien van persoonsgegevens als dit voor hun werkzaamheden niet noodzakelijk is. Dit is een extra stap in de bescherming tegen het ongeoorloofd inzien en lekken van persoonsgegevens. Als je geen rechten hebt om persoonsgegevens te zien, maar je vraagt wel gegevens op waar persoonsgegevens tussen zitten, gaat het systeem deze blurren. Zo kun je geen persoonsgegevens zien als je niet de benodigde rechten hebt. Zie het voorbeeld hiernaast.

Overzichtelijkere menustructuur

De menu’s in Smile 3.0 zijn simpeler en overzichtelijker. In de hoofdmenubalk zijn de verwijzingen naar de cockpit en processen verwijderd, die vind je voortaan in de linkermenukolom. Daarvoor in de plaats is een snelzoekfunctie toegevoegd (daarover later meer informatie).

Gebruiksvriendelijker

De belangrijkste aanpassingen? Alle menu-items staan in de linkermenukolom gesorteerd per type (analyse, processen) met uitklapmenu’s per item. De lettergroottes zijn verkleind en daardoor vriendelijker voor het oog. De nieuwe menustructuur is overzichtelijker én gebruiksvriendelijker.

Op sommige schermen krijg je rechts een menukolom te zien. Afhankelijk van je scherm kun je daar instellingen wijzigen, filters aanpassen of zoekopdrachten inzien.

Snelzoekfunctie

Snelzoekfunctie

Een veelgevraagde functionaliteit was de mogelijkheid om snel te kunnen zoeken. Met de snelzoekfunctie zoek je snel op onderwerpen binnen een bepaalde categorie. Wil checken of er iets over de NEN7510 norm is vastgelegd binnen audits? Dan selecteer je die optie na in typen van ‘NEN7510’ in het zoekveld.

Zoeken kan in Smile 3.0 snel en specifiek. Je hoeft niet door eindeloze zoekresultaten te scannen tot je gevonden hebt wat je zocht, maar specificeert snel en eenvoudig je zoekopdracht.

Zoomen op grafieken

Als Smile-gebruiker weet je dat er in de CockPIT diverse grafieken en diagrammen staan met overzichten van bijvoorbeeld het aantal klachten per type. Als je veel verschillende categorieën hebt binnen zo’n grafiek, kun je soms niet meer goed zien of lezen om welke categorieën het gaat. Daarom is het nu mogelijk om in te zoomen op een grafiek. Het geselecteerde deel wordt ingezoomd en is beter leesbaar en inzichtelijk dan voorheen.

Inlogscherm met Alfred

Ook het inlogscherm heeft in Smile 3.0 een grondige make-over gekregen. Naast een nieuwe achtergrond hebben we een coole animatie toegevoegd met ‘onze’ Alfred in de hoofdrol, die actief wordt als je je inloggegevens gaat invullen.

Tile menu

Tile menu

In Smile 3.0 staat voortaan rechts bovenin een tegelmenu. Als je hier op klikt krijg je een klein overzichtje met tegels waar je je wachtwoord of startscherm kan aanpassen. Beheerders kunnen met dit tegelmenu snel naar beheer instellingen. Dankzij het tegelmenu zijn deze zaken sneller en eenvoudiger te vinden voor jou als gebruiker.

Zo ziet het er uit:

3.x voor jouw organistatie?

We laten je graag de laatste 3.x versie zien!

Vraag een demo aan