Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) is gespecialiseerd in epilepsie en slaapproblemen en heeft locaties in Midden- en Noord-Nederland. Omdat SEIN zowel (poli)klinieken als langdurige woonlocaties en dagbestedingen heeft, moet de organisatie voldoen aan wet- en regelgeving voor zowel de klinische als de langdurige zorg.

In deze case lees je hoe Smile SEIN hierbij ondersteunt en wat de diverse softwareoplossingen voor meerwaarde bieden voor de zorginstelling.

Voldoen aan wet- en regelgeving en kwaliteitseisen

“Het is soms best complex om aan beide wetgevingen te voldoen,” vertelt Annemarie Lammers-Spijker, Strategisch Adviseur Kwaliteit en Veiligheid bij SEIN. Zo’n 8 jaar geleden is SEIN met Smile in contact gekomen mede vanwege veranderingen in dergelijke wet- en regelgeving. “We moesten gaan voldoen aan nieuwe regelgeving rondom veiligheidsmanagement, om het aantal vermijdbare schade en sterfte door fouten in de zorg en ziekenhuizen met minimaal 50 procent terug te dringen. Een incidentmanagementsysteem was een logische stap om te leren van incidenten en ze in het vervolg te kunnen voorkomen.” Op basis van marktonderzoek kwam SEIN uit bij drie partijen, waaronder Smile. “De keuze viel op Smile omdat we het systeem precies konden inrichten zoals wij wilden. Het is flexibel, voldoet aan onze behoeften en we kunnen onze complexe processen erin kwijt,” aldus Annemarie.

Wil je meer weten? Download hier de volledige case! Vul jouw e-mail adres in en ontvang een unieke downloadlink in jouw mailbox.

Vul alle verplichte velden in