Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Het is weer bijna zover, de nieuwe major versie van Smile komt er aan!

Gebruikers van Smile krijgen na de lancering uiteraard toegang tot de uitgebreide releasenotes. Hierbij alvast een voorproefje:

Nieuwe front-end techniek

De techniek achter de front-end van Het Smile Platform is in versie 2.5 volledig vernieuwd. Hierdoor ‘smoelt’ alles weer net even wat lekkerder in de actuele browserversies. Voor de toekomst biedt deze technische upgrade bovendien veel nieuwe mogelijkheden t.a.v. de user experience. Er zijn wensen en ideeën genoeg, dus daar gaan we in de komende versies fijn mee aan de slag.

Vereenvoudiging van rechtenbeheer

Het is nu makkelijker om een rechtengroep aan een gebruiker te koppelen, een training is hiervoor niet meer nodig: het is weggetrokken uit ‘beheer ‘en wijst zich daardoor vanzelf.

Geoptimaliseerd login scherm

Het inlogscherm is aangepast. Er staat nu een groot en herkenbaar inlogblok in het midden van het scherm, passend bij wat de gebruiker anno nu gewend is. Werk je met de licentie ‘anoniem melden’ wat betekent dat je een of meer meldformulieren op jouw inlogpagina gebruikt waarmee zonder inloggen gemeld kan worden? Dan kan er op het inlogscherm gewerkt worden met een speciale start CockPIT, die de meldformulieren en het login-blok op overzichtelijke wijze combineert.

Geoptimaliseerde overzichtsschermen

De overzichtsschermen verdelen de ruimte in de kolom nu beter. Dit was door het vastzetten van de kolomkoppen niet altijd het geval. De nieuwe front-end techniek biedt het beste van twee werelden: ‘vaste’ kolomkoppen die blijven staan als je scrolt én een kolombreedte die is afgestemd op de titel van de kolomkop en inhoud van de bijbehorende kolommen. Ook is er een help-knop toegevoegd die uitlegt welke mooie filterfuncties er allemaal achter de kolomknoppen schuil gaan. Handig!

100% mobile proof

Omdat we toch bezig waren met de front-end techniek hebben we gelijk maar even geïnvesteerd in de prestaties van het Smile platform op een tablet of een mobile device. Waar de 100% ‘mobile responsive’ garantie t/m versie 2.4 nog moest worden aangekocht met een extra licentie, wordt versie 2.5 standaard met deze extra licentie vrijgegeven. Een extra investering hiervoor is dus niet meer nodig!

AVG-proof met audittrails

De aankomende AVG legt een verplichting op de uitgebreide logging van persoonsgegevens. De standaard logging van Smile kan daarom vanaf nu via specifieke configuratie uitgebreid worden met zogeheten ‘audittrails’. Wil je op tijd klaar zijn voor de AVG? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op om de noodzaak van het inrichten van een audittrail in jouw applicatie te bespreken.

Nog meer AVG-proof

Na deze release houdt het natuurlijk niet op. De komende periode werken wij o.a. verder door aan het volledig AVG-proof maken van ons platform. Voor de volgende grote release staan in ieder geval de volgende zaken op stapel:

Hou de releasenotes in de community de komende tijd dus in de gaten, wij innoveren graag verder voor een glimlach op jouw gezicht!