Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Risicomanagement staat sterk in de belangstelling. In diverse normenkaders wordt ‘risico gestuurd denken’ expliciet genoemd. En nu de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht is, wordt ook onze bewustwording t.a.v. data privacy, een van de meest ‘hotte’ topics binnen risicomanagement, flink aangejaagd.

Logisch dus dat veel organisaties op zoek zijn naar manieren om integraal te werken aan (meer) compliance. Naast begrip voor en inzicht in belangrijke risico’s rondom actuele thema’s als data privacy, vormt het proactief initiëren, implementeren én borgen van (verbeter)maatregelen op dit moment een grote uitdaging voor organisaties. Bedrijven blijken zo zwak als de zwakste schakel op de werkvloer en de traditionele ‘ivoren toren’ aanpak voor risicomanagement voldoet niet meer.

AGILE RISICOMANAGEMENT

Agile risicomanagement biedt uitkomst en wint rap aan populariteit: het blijkt dé methode om de werkvloer intrinsiek te motiveren. De methode staat garant voor meer transparantie en inzicht, waardoor de bewustwording groeit. En dat is misschien wel de belangrijkste stap naar verbetering.

High level gezien bestaat agile risicomanagement uit de volgende 4 stappen:

Wil je meer weten? Download dit stappenplan gratis! Vul jouw e-mail adres in en ontvang een unieke downloadlink in jouw mailbox.

Vul alle verplichte velden in