Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft recent aangekondigd te gaan controleren of bloedbanken, IVF-klinieken en politieke partijen goed omgaan met privégegevens van mensen. Het betreft een steekproef waarbij 53 organisaties worden onderzocht. Eerder dit jaar hield de Autoriteit Persoonsgegevens ook al controles bij o.a. overheidsorganisaties, ziekenhuizen, (zorg)verzekeraars en banken.

Houden de betreffende organisaties zich niet aan de AVG, dan ontvangen zij vaak eerst een waarschuwing en krijgen ze de kans om hun zaken op orde te krijgen. De AP kiest bij overtredingen de best passende waarschuwing.

Het lijkt er dus op dat de AP steeds regelmatiger controles uit gaat voeren bij organisaties die te maken hebben met privacygevoelige persoonsgegevens. Des te belangrijker om in control te blijven!

Heeft jouw organisatie veel te maken met privégegevens van mensen? Check dan vooral of je hebt vastgelegd wat het doel is waarmee je de persoonsgegevens verwerkt, hoelang je die informatie bewaart en hoe de gegevens beveiligd worden.

Wil je dit op een makkelijke manier ondersteunen? De Privacy & Informatiebeveiliging Suite van Smile bevat alles dat nodig is voor de borging van de belangrijkste maatregelen, processen en activiteiten op het gebied van Privacy & Informatiebeveiliging in jouw organisatie. Benieuwd hoe dat werkt?

Vraag hier een online demo aan!