Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Stel je bent heel enthousiast over een nieuw idee en vertelt dit aan je collega’s. Tot je schrik reageren je collega’s of je leidinggevende ronduit bot. Als je je hierdoor de volgende keer ervan laat weerhouden je mening te geven of met een nieuw idee te komen, dan doe je jezelf tekort. Met de volgende tips sta je steviger in je schoenen en vergroot je je lef om toch je mening te geven.

Herken je dit? Stel je bent heel enthousiast over een nieuw idee en vertelt dit aan je collega’s. Tot je schrik reageren je collega’s of je leidinggevende ronduit bot. Je krijgt reacties als: “Dat vind ik een slecht plan.”, “Vraag je dat alweer?” en “Dat klopt van geen kanten.”

En de bijbehorende lichaamstaal is nog veel erger. Je leidinggevende wappert je weg zonder je aan te kijken. Je collega kijkt je fel aan en praat hard. In een overleg staren ze allemaal naar jou, benieuwd naar de reactie die je gaat geven.

Met als gevolg dat je je helemaal uit het lood geslagen voelt en met een mond vol tanden staat. Achteraf baal je van jezelf, want na die vervelende opmerking begon je te stamelen, kwam je onzeker over en verloor je grip op het gesprek. De opmerking van je collega kwam harder aan dat je dacht.

In gedachten blijf je je afvragen hoe je beter had kunnen reageren. Je vindt het bovendien moeilijk om nog onbevangen met je collega of leidinggevende om te gaan want de gemaakte opmerking leek wel alsof je persoonlijk aangevallen werd. En je ziet er tegenop om opnieuw een felle reactie te krijgen.

Tips die je helpen bij het geven van feedback

Als je je hierdoor de volgende keer ervan laat weerhouden je mening te geven of met een nieuw idee te komen, dan doe je jezelf tekort. Met de volgende tips sta je steviger in je schoenen en vergroot je je lef om toch je mening te geven:

1. Bereid je gesprek goed voor

Wat wil je vertellen aan wie en wanneer? Wat zijn jouw belangrijke argumenten over het onderwerp? Een goede voorbereiding geeft zelfvertrouwen, zeker als je niet alleen aandacht besteedt aan de inhoud, maar vooral aan de mentale voorbereiding. Met andere woorden voel je krachtig en laat je niet uit het veld slaan door felle reacties.

2. Bot gedrag is niet gelijk een persoonlijke aanval

Veel mensen reageren nu eenmaal fel, omdat dat hun manier van communiceren is. Ze bedoelen het waarschijnlijk veel minder negatief dan dat het bij jou overkomt en willen jou niet als persoon afbranden, maar laten duidelijk weten dat ze een andere mening hebben.

3. Vertrouw op jezelf

Vertrouw op je eigen expertise. Blijf jezelf serieus nemen en vertrouw erop dat je een eigen mening mag hebben ook al wijkt deze af van die van een ander.

Hoe kun je reageren op ‘botte’ feedback van anderen?

Als je beter leert om je eigen mening te geven, bestaat de kans dat je ook meer feedback van anderen uitlokt. Met deze tips leid je ook dit in goede banen:

1. Vraag door

Als een collega bijvoorbeeld zegt: “Dat vind ik helemaal niets!” Vraag dan:
“Wat vind je er precies helemaal niets aan?” Door door te vragen, verplicht je je collega na te denken over zijn opmerking.

2. Gebruik de kracht van de herhaling

Reageert je collega weer afwijzend, dan kun je bijvoorbeeld zeggen: “Je zegt dat het volgens jou een slecht plan is. Ik wil toch graag van je weten wat er slecht aan is, zodat ik er wat aan kan doen.”

3. Maak de ‘manier waarop…’ bespreekbaar

Als je last hebt van de felle en botte manier van communiceren van je
collega of leidinggevende, maak dit bespreekbaar. Vertel bovendien wat het met je doet en hoe je anders zou willen.

Bijvoorbeeld: “Ik vind het vervelend dat je zo bot reageert. Op deze manier
heb ik het gevoel dat mijn mening afgebrand wordt zonder dat ik iets met jouw mening kan doen. Ik stel het op prijs als je me op een opbouwende manier feedback zou geven.”

Als je je goed voorbereidt, op je eigen kennis en kunde vertrouwt en als je weet wat je kunt zeggen op een mogelijke felle reactie, dan maakt dat je mentaal krachtiger. Het wordt dan makkelijker om jouw idee of mening te geven. 

Succes!