Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Een volledige SaaS-oplossing voor risicomanagement, kwaliteit en veiligheid in de Zorg. Simpel in gebruik, weinig beheer-lasten, gegarandeerde toekomstvastheid en natuurlijk volledig AVG-compliant. Dat was de wens van vele klanten in de Zorg van softwareleverancier Smile uit ’s-Hertogenbosch.

Smile ging het gesprek aan, bracht de wensen in kaart en staat nu aan de vooravond van de lancering van de Kwaliteit & Veiligheid Suite voor de Zorg.

Modules die elkaar versterken

De basis bestaat uit 5 los van elkaar in te zetten modules waar Zorginstellingen, die moeten voldoen aan steeds meer wet- en regelgeving, anno nu niet meer zonder kunnen. Het gaat om de modules risico’s & maatregelenaudits & afwijkingen(bijna) incidenten (VIM)klachten & (aan)vragen en verbeterplannen.

In combinatie met elkaar winnen deze modules flink aan kracht en fungeren ze als totaalplatform voor integraal risicomanagement t.b.v. strategische onderwerpen als Patiënt/Cliëntveiligheid, Arboveiligheid en Privacy & Informatiebeveiliging.

Gebruikers aan zet

Uniek is de manier waarop de oplossing verder wordt doorontwikkeld. De input voor nieuwe releases komt voor een groot deel vanuit de gebruikers. Tijdens werkgroepen, die meerdere keren per jaar plaatsvinden, brainstormen gebruikers over wat goed gaat, wat beter kan en wat er nog mist. Om de werkelijke behoeftes te leren kennen, daagt Smile de zorgorganisaties continu uit om verder te kijken dan de eigen organisatie en tot het terugbrengen van zaken naar de kern. Zo ontstaat echte innovatie en een platform dat toekomstvastheid garandeert.

Komt er een nieuwe wet aan? Samen met de werkgroep zorgt Smile ervoor dat de Kwaliteit & Veiligheid Suite op tijd in de benodigde behoeften voldoet. Wordt een normering aangescherpt? Ook daar wordt met de werkgroep als klankbord de juiste aanpassing op tijd voor doorgevoerd. Een voorbeeld is de nieuwe NEN-norm patiëntveiligheid, die expliciet stelt waar een melding minimaal aan moet voldoen en hoe om te gaan met een complicatieregister. Aankomend gebruikers van de Kwaliteit & Veiligheid Suite kunnen er zeker van zijn dat ze met Smile aan dit deel van de norm kunnen voldoen. Dat is de kracht van het collectief!

Personalisatie en benchmarking

De Kwaliteit & Veiligheid Suite voor de Zorg heeft een unieke technische structuur met ingebouwde ‘toggles’. Dit zijn voorbedachte instellingen waarmee elke gebruiker de Kwaliteit & Veiligheid Suite naar wens kan personaliseren. De krachtige gestandaardiseerde fundering zorgt ervoor dat zaken ondanks deze personalisatie-mogelijkheden eenvoudig blijven én maakt strategische benchmarking mogelijk.

Meer informatie

De eerste klanten van Smile hebben al besloten de overstap naar dit nieuwe platform te maken. De verwachting is dat de groep gebruikers snel zal groeien.

Wil jij ook grip krijgen op risico's in jouw zorgorganisatie?

En het verbeterpotentieel van de vele verplichte registraties benutten?

Ontdek de Kwaliteit & Veiligheid Suite voor de Zorg!