Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

 

logo heinekenAl jaren zet Heineken Nederland het softwareplatform van Smile succesvol in voor het ondersteunen van de (online) consumentenservice, voor het managen van productklachten en leveranciersklachten en voor het in goede banen leiden van het Design en Artwork proces.

Design en Artwork proces

Het Design en Artwork proces begint bij een idee voor een nieuw product en/of een nieuwe verpakking en eindigt op het moment dat dit nieuwe product en/of de nieuwe verpakking in de winkel ligt. Het softwareplatform van Smile helpt mee om dit proces sneller en dus ook goedkoper te doorlopen.

Via Smile TAP (een op maat voor Heineken ingerichte versie van Het Smile Platform waarbij TAP staat voor ‘The Artwork Proces’) is voor alle betrokkenen op elk moment precies duidelijk in welke status een product change project zich bevindt wat effectief bijsturen mogelijk maakt. Ook wordt ‘afgedwongen’ dat de juiste informatie op het juiste moment door de betrokkenen wordt verstrekt, zodat fouten tot een minimum worden beperkt en producten en/of verpakkingen met meer kwaliteit worden opgeleverd.

Opmerkelijk positieve resultaten

Heineken Nederland Supply boekte zulke opmerkelijk positieve resultaten (kosten besparingen, leadtime versnelling, capaciteitsverhoging en print-kwaliteit-verbetering) dat andere Operating Companies over de gehele wereld interesse toonden in deze nieuwe aanpak en het bijbehorende softwareplatform van Smile. Sinds eind 2015 werken Heineken International en Smile daarom aan een multi-tenant versie van Smile TAP.

Deze versie is intussen gereed en de voorbereidingen voor het aansluiten van de Operating Companies België en UK zijn in volle gang. De komende twee jaar zullen nog minimaal 12 andere Operating Companies volgen waaronder Mexico, Portugal, Brazilie, Singapore en Oostenrijk.