Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

Zonder goede developers kan Smile niet bestaan. Daarom is Smile begaan met CoderDojo waar kinderen van 7 t/m 17 jaar leren programmeren. Dit wordt helemaal gratis verzorgd door vrijwilligers.

Vandaag was Smile op bezoek bij een Dojo van CoderDojo Maaspoort ‘s-Hertogenbosch.

Het doel van dit bezoek was de overhandiging van een aantal MacBooks.

Hiermee worden de Dojo’s in de Maaspoort te ‘s-Hertogenbosch ook toegankelijk voor kinderen die zelf niet over een laptop beschikken.

Het was een leerzame middag en wij zijn dankbaar dat we ons steentje hebben mogen bijdragen!

Meer over CoderDojo

CoderDojo Nederland is een open source, door vrijwilligers opgezette beweging die staat voor het houden van gratis, non-profit development clubs en reguliere sessies voor jonge mensen. Omdat CoderDojo open source is kan elke Dojo anders zijn en staat volledig los van andere Dojo’s.

Bij een Dojo leren jonge mensen, tussen de 5 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen, delen deelnemers waar ze aan aan het werken zijn en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke, sociale en kick ass ervaring.

Om aan een Dojo mee te doen kun je er een bij jou in de buurt zoeken of zelf een opstarten.