Smile
Terug naar hoofdmenu
Terug naar het overzicht

β€œDe samenwerking versterkt de marktpositie binnen het domein ‘Privacy & Informatiebeveiling’ en onderstreept de focus op innovatie en nieuwe technieken zoals AI en machine learning.”

‘s-Hertogenbosch, 28 maart 2018

Softwarebedrijf Smile is een samenwerking aangegaan met BitSensor, waardoor gebruikers van haar software-oplossingen sneller hacks en cyberaanvallen kunnen detecteren en blokkeren. Daarnaast kan BitSensor sneller checken of de verwerking van persoonsgegevens volgens de regels gaat.

Omdat sporen van cyberaanvallen moeilijk te vinden zijn, duurt het soms wel negen maanden voordat bedrijven en organisaties merken dat ze gehackt zijn. Bitsensor ontdekt dit al na 50 milliseconden, waardoor aanvallen real-time kunnen worden gedetecteerd en geblokkeerd. Het bedrijf van jonge Nederlandse ethische hackers won wereldwijd prijzen met zijn plug-in en heeft inmiddels banken, overheden en verzekeraars als klant. Reden genoeg voor Smile Software BV om een samenwerking aan te gaan.

Smile integreert Bitsensor als een uitbreidingsoptie in haar SaaS-oplossingen. Daarmee komen nieuwe functionaliteiten beschikbaar voor gebruikers. Onder meer bij het online softwareprogramma Privacy Suite, door organisaties ingezet voor AVG-compliance en als volledig ISMS, en bij de GRC Suite, waarmee organisaties hun totale risicomanagement integraal aanpakken.

Met de BitSensor plug-in kunnen gebruikers (een deel van) van hun netwerk laten scannen. Kwetsbaarheden vanaf de medium-risicocategorie β€˜D’ worden vervolgens automatisch als privacy incident ingeschoten in de Privacy Suite of de GRC Suite, via een automatische taak inclusief alert op toegankelijke wijze aan de gebruiker gepresenteerd. Die hoeft daardoor alleen actie te ondernemen als het er echt toe doet.

Ook zorgt de uitbreidingsoptie ervoor dat systemen en de daarin te detecteren persoonsgegevens automatisch in de Privacy Suite of GRC Suite geregistreerd als basis en/of vergelijk voor het Verwerkingsregister. Op die manier krijgen gebruikers geautomatiseerd een belangrijk deel van de informatie die nodig is voor het vastleggen en up to date houden van het binnen de AVG verplichte Verwerkingsregister. Dat bespaart niet alleen tijd maar zorgt ook voor meer compliance.

Bekijk hier het introductieaanbod

Meer informatie

Meer informatie is te vinden in de presentatie van de lancering van deze unieke samenwerking tijdens de Smile Gebruikersdag op 28 maart en via de online University van BitSensor.